Login Register

Redruth man's anger at new clubhouse that "blocks out the sun"

By WBJLock  |  Posted: December 03, 2013

  • Martin Andrew and the new tennis clubhouse that will over look his home once finished.

  • red

Comments (1)

A REDRUTH man is outraged after a new £50,000 tennis clubhouse that “blocks out the sun” has gone up next to his home.

Martin Andrew, 31, was expecting a wooden shed type structure to be built for Redruth Tennis Club’s new clubhouse.

Instead, views from his conservatory are to be “blocked out” by the pitched roof of the new building.

Mr Andrew said he had looked at the plans on Cornwall Council’s website ahead of planning being approved, but he did not expect the building to be as large as it is.

An officer from Cornwall Council had said in a report that the building would have an “adverse impact” on the neighbouring properties.

Mr Andrew says the whole scenario has become “stressful” and would be satisfied if the building would remove its pitched roof and replace it with a flat one, to let light into his home.

Speaking to West Briton he said: “It’s an atrocity. Our views from the conservatory and my son’s room are ruined.

“It is quite close to our property, but we are not too concerned about that. The issue here is that we get to look out of the window every morning and have our view blocked.”

Mr Andrew said he had filed a report with the government Ombudsman, the independent body that handles complaints against a local authority, in a bid to over turn the planning application.

“I just feel as if it was pushed through planning and causing us all kind of problems,” he added.

Redruth Tennis Club had secured tens of thousands of pounds to build the new clubhouse which will look out over the club’s six courts.

Mark Hollow from the tennis club said residents close to the clubhouse had the opportunity to give their opinions and the building is in the later stages of construction.

He said: “None of the neighbours made any observations to the planning authority or ourselves regarding any aspect of the design of the building.

“Construction work is now well advanced, almost half of the roof has been slated. We are working to both a tight budget and timescale, therefore it would be totally impracticable to dismantle part of the building and redesign it at this stage.”

A spokesperson from Cornwall Council said neighbouring properties had been notified in writing about the plans.

The spokesperson said: “No comments were made by neighbouring occupiers in respect of the siting, scale and height of the building and any associated impact on neighbouring properties.

All the plans were drawn to scale and available to view on the Council’s website and paper copies were also available at the Council Offices in Camborne on request.”

Read more from West Briton

Do you have something to say? Leave your comment here...

max 4000 characters
  • MarkHollow  |  December 19 2013, 8:19PM

    During the processing of the planning application, Cornwall Council consulted with the adjoining neighbours of the tennis club and erected a site notice. Some of the neighbours discussed the project with members of the club's committee, Mr Andrew did not approach the club's officers. Mr Andrew was the only neighbour to respond to the consultation but made no representations with regard to the siting, design, scale, height or appearance of the building. If Mr Andrew had read and understood the drawings he could have made relevant observations during the consultation period which was the appropriate time for voicing his concerns. The club only became aware that he was unhappy when contacted by the West Briton, at this stage the roof was being constructed and it was too late to make any amendments to the design. The clubhouse is costing £70500 and is being funded by Sport England, Cory Environmental Trust, Redruth Town Council, Cornwall Council and the Redruth Charity Trust together with the club's own funds. Redruth Tennis Club are looking forward to opening this new facility and inviting the community to join us in celebrating its completion in 2014!

    Rate 0
    Report

      YOUR COMMENTS AWAITING MODERATION

       
       

      MORE NEWS HEADLINES