Login Register

New clubhouse 'blocks out the sun' from man's home

By West Briton  |  Posted: December 05, 2013

  • Martin Andrew, who is unhappy about the size of the new Redruth Tennis Club clubhouse that is being built just feet from his property.

  • Martin Andrew of Redruth who is unhappy about the size of the new Redruth Tennis Club clubhouse that is being built just feet from his house. for Jason. Ref : TRGH20131126B-001_C

  • Martin Andrew of Redruth who is unhappy about the size of the new Redruth Tennis Club clubhouse that is being built just feet from his house. for Jason. Ref : TRGH20131126B-002_C

  • Martin Andrew of Redruth who is unhappy about the size of the new Redruth Tennis Club clubhouse that is being built just feet from his house. for Jason. Ref : TRGH20131126B-007_C

  • Martin Andrew of Redruth who is unhappy about the size of the new Redruth Tennis Club clubhouse that is being built just feet from his house. for Jason. Ref : TRGH20131126B-004_C

  • Martin Andrew of Redruth who is unhappy about the size of the new Redruth Tennis Club clubhouse that is being built just feet from his house. for Jason. Ref : TRGH20131126B-008_C

  • Martin Andrew of Redruth who is unhappy about the size of the new Redruth Tennis Club clubhouse that is being built just feet from his house. for Jason. Ref : TRGH20131126B-006_C

  • Martin Andrew of Redruth who is unhappy about the size of the new Redruth Tennis Club clubhouse that is being built just feet from his house. for Jason. Ref : TRGH20131126B-003_C

Comments (1)

A REDRUTH man is outraged after work started on a new £50,000 tennis clubhouse that "blocks out the sun" from being seen at his home.

Martin Andrew, 31, was expecting a wooden shed-type structure to be built for Redruth Tennis Club's new clubhouse.

Instead, he said, views from his conservatory are to be "blocked out" by the pitched roof of the new building.

Mr Andrew said he had looked at the plans on Cornwall Council's website ahead of them being approved, but he did not expect the building to be as large as it is.

An officer from Cornwall Council had said in a report that the building would have an "adverse impact" on neighbouring properties.

Mr Andrew said the whole scenario has become "stressful" and he would be satisfied if the building's pitched roof was removed and replaced with a flat one, to let light into his home.

He said: "It's an atrocity. Our views from the conservatory and my son's room are ruined.

"It is quite close to our property, but we are not too concerned about that.

"The issue here is that we get to look out of the window every morning and have our view blocked."

Mr Andrew said he had filed a report with the Local Government Ombudsman, the independent body that handles complaints against a local authority, to try to overturn the planning permission.

"I just feel as if it was pushed through planning and causing us all kind of problems," he added.

Redruth Tennis Club had secured tens of thousands of pounds to build the new clubhouse which will look out over the club's six courts.

Mark Hollow, from the tennis club, said residents close to the clubhouse had the opportunity to give their opinions and the building is in the latter stages of construction.

Budget

He said: "None of the neighbours made any observations to the planning authority, or ourselves, regarding any aspect of the design of the building.

"Construction work is now well advanced, almost half of the roof has been slated.

"We are working to both a tight budget and timescale, therefore it would be totally impracticable to dismantle part of the building and redesign it at this stage."

A spokesman from Cornwall Council said neighbouring properties had been notified in writing about the plans, adding: "No comments were made by neighbouring occupiers in respect of the siting, scale and height of the building and any associated impact on neighbouring properties. All plans were drawn to scale and available to view on the council's website and paper copies were available at the council offices in Camborne."

Read more from West Briton

Do you have something to say? Leave your comment here...

max 4000 characters
  • MarkHollow  |  December 18 2013, 7:38PM

    Redruth Tennis Club submitted a full planning application, Cornwall Council erected a site notice and consulted with all of the adjoining neighbours in the usual way. Mr Andrew was the only neighbour to respond to the consultation, however he made no reference to the proposed siting, scale, height or design of the building. This consultation was Mr Andrew's opportunity to look at the plans and raise any concerns with the local planning authority or even with the club's committee. The council's planning enforcement team are satisfied that the building has been erected in accordance with the approved plans. This project is costing £70500, funding has been attained from Sport England, Cory Environmental Trust, Redruth Town Council, Cornwall Council and the Redruth Charity Trust in addition to the club's funds. With the building work nearing completion it is not practicable to change the design of the building at this stage. Redruth Tennis Club are looking forwards to celebrating the success of the project with the funders and the community in 2014.

    Rate 0
    Report

      YOUR COMMENTS AWAITING MODERATION

       
       

      MORE NEWS HEADLINES