Login Register
 °

Innovative makeover for ship repairer's head office

By West Briton  |  Posted: August 23, 2012

  • How the reception area at A&P Falmouth may look after the redesign.

  • Will Boex shakes hands on the contract with A&P's Penny Phillips.

Comments (0)

A&P AT Falmouth Docks has turned to two Porthleven brothers for a redesign of its offices in the port, which will heavily feature the company's heritage and work.

The contract will see twins Sam and Will Boex redesign and refit the Falmouth offices and customer areas.

Penny Phillips, executive assistant and customer services representative, said: "Boex was contracted to undertake a makeover of A&P Falmouth's main office after inspiring the A&P team with its designs."

Key areas in the design brief include navigation and the use of materials recycled from previous shipbuilding projects.

Navigation will provide reassurance to customers they have arrived at the right building and bold-coloured accent walls will assist orientation throughout the space.

New ambient and task lighting will be installed within the working area of the offices and corridors, and the design will also feature large brand messages on the walls and corridors as visitors and staff move around the building.

Furniture and a reception counter, fabricated in A&P's manufacturing dockside facilities, will be made from materials recycled from ships the company has worked on.

Reclaimed nautical lighting and a dedicated wall for photos, news and awards from the company will be situated in the reception area. Other highlights from the design prototype include a bespoke coffee table made from a reclaimed propeller from an old ship and the re-use of stunning original parquet flooring and staircase that will be exposed and restored to their former glory.

Will said: "Working with A&P Falmouth has been a great experience so far.

"Throughout the pitch process, staff were inspired by some of our other work around the county such as our retail design project at The Eden Project and the interiors for new Kota Kai restaurant in Porthleven.

"The project will create a practical interior solution that creates a lasting visual impact on visitors while complementing and strengthening the company's brand.

"We are particularly excited to work with them on the development of unique recycled furniture pieces that will be the centrepiece of the reception and really see heritage meet cutting-edge design. "

Boex was established by the brothers in 2004 and has pioneered innovative projects across multiple sectors.

It has been at the forefront of many projects in office design, healthcare and retail that has seen them gain awards and international recognition.

Read more from West Briton

Do you have something to say? Leave your comment here...

max 4000 characters

YOUR COMMENTS AWAITING MODERATION

 
 
 

MORE NEWS HEADLINES